În perioada 24-26 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică Bacău au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos, precum și tăierea ilegală și furturile de arbori.

În cadrul activităților desfășurate, poliţiştii au acţionat împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Judeţene, ai Direcţiei Silvice Bacău şi în colaborare cu jandarmi şi poliţişti locali.

Au fost instituite 32 de filtre pe raza întregului judeţ, fiind verificate peste 400 de vehicule şi legitimate 621 de persoane. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 113 sancțiuni contravenționale, în valoare de 40.110 lei şi s-a dispus confiscarea cantităţii de 18 m.c. material lemnos, în valoare totală de 5.000 de lei. Totodată, poliţiştii au constatat în flagrant delict, 3 infracţiuni de tăiere ilegală de arbori din fondul forestier naţional.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost reţinute 4 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.

Exemplu: Pe raza localităţii Comăneşti, poliţiştii au depistat un localnic de 18 ani ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 2,64 m.c. material lemnos, cireş, fără a deţine documentele de însoţire. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării materialul lemnos şi au aplicat sancţiune contravenţională conform Legii 171/ 2010. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)