Sute de oneșteni s-au îngrămădit, duminică, la piața centrală în căutarea simbolurilor perfecte ale celui mai frumos anotimp, ignorând recomandările autorităților privind distanțarea fizică.

Cu gândul la prima zi de primăvară și la tradiție, oneștenii au luat astăzi la pas orașul în căutarea mărțișoarelor. Foarte mulți dintre ei au ajuns în piața agroalimentară, unde mărțișoare sunt cu miile, de toate formele și mărimile, la prețuri care îl mulțumesc chiar și pe cel mai zgârcit cumpărător.

Oamenii s-au îmbulzit printre tarabele cu mărțișoare și flori și au uitat complet de măsurile de prevenție a infectării cu Covid-19.

Probabil că aglomerația va fi și mai mare la piața din Onești pe tot parcursul zilei de luni, fiindcă puțini oameni sunt dispuși să se abată de la tradiția oferirii de mărțișoare și flori de 1 și de 8 Martie.

Mărțișoarele și florile de 1 și 8 martie sunt permise la școală și anul acesta, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care l-a contrazis pe secretarul de stat Sorin Ion.

Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal, cum sunt cele prevăzute în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind școlile, a spus  ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, referindu-se la tradiția oferirii de mărțișoare și flori în prima zi de primăvară și de Ziua Femeii.

Sorin Cîmpeanu a contrazis astfel afirmațiile făcute anterior de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației. Acesta spusese, citat de Europa Liberă, că de 1 și 8 martie elevii nu ar putea oferi personal flori și mărțișoare cadrelor didactice și colegelor, pentru că ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care prevede regulile din școli în perioada redeschiderii acestora, prevede că este interzis schimbul de obiecte personale.