De Ziua Mondială a Economisirii, oamenii din Bacău și cei din localitățile învecinate sunt invitați să își unească forțele cu mii de români din toate colțurile țării pentru a stabili un nou record al României: cea mai mare lecție de educație financiară din lume. Miercuri, 31 octombrie, la ora 10:30, Universitatea George Bacovia și Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tg Ocna se alătură celor peste 61 locații din țară care dau startul simultan evenimentului, alături de profesorii de educație financiară din programul Școala de Bani, care îi vor învăța pe cei prezenți cum să își gestioneze veniturile, pentru că independența financiară se învață.

Înscrierile la eveniment se pot face online, prin selectarea celei mai apropiate săli de curs și completarea datelor de contact din formularul de pe pagina www.scoaladebani.ro. Reprezentanții desemnați de Guinness World Records și BCR se vor afla miercuri în cele două locații din judetul Bacau pentru a supraveghea evenimentul, al cărui regulament poate fi găsit în toate locațiile implicate în proiect, dar și online, pe site-ul programului.

Educatia financiară le poate reda românilor încrederea că pot face acele lucruri la care astăzi doar visează. Tocmai de aceea, anul acesta vom sărbători Ziua Mondială a Economisirii alături de mii de oameni din toate colțurile țării, care își unesc forțele pentru a stabili un nou record al României și, totodată, pentru a face un nou pas către independența financiară și către o viață mai bună. Contăm pe participarea lor pentru a face posibilă această misiune ambițioasă și pentru a demonstra că, atunci când noi avem încredere în forțele noastre, putem reda României încrederea în forțele ei, a declarat Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

Universitatea „George Bacovia” din Bacău susţine, printre altele, şi antreprenoriatul. Suntem mândri că putem sprijini, alături de alte organizaţii de prestigiu, iniţiativa BCR în a organiza cea mai mare lecţie de educaţie financiară din lume. De peste 25 de ani suntem parteneri de încredere pentru cei care vor să obţină performanţă, să schimbe ceva în bine şi să ajute comunitatea din care facem parte să se dezvolte şi să facă faţă cerinţelor mediului socio-economic actual, a declarat Lect. univ. Dr. Violeta Urban, Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative.

Programul ,,Școala de Bani“, inițiat și susținut de BCR, își confirmă eficiența prin provocările pe care le presupune abordarea unui domeniu concret, de interes actual. În acest sens, organizarea, în data de 31 octombrie, a celei mai mari ore de educație financiară constituie o reală oportunitate pentru elevi, aceștia putând ajunge, printr-o informare pertinentă, la a înțelege mecanismele prin care să fie capabili în a lua decizii financiare corecte, eficiente.” – Conducerea ISJ Bacău.

„Cu ocazia Zilei Mondiale a Economisirii, în data de 31 octombrie, începând cu ora 10.00, cei 260 de elevii ai Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare, împreună cu întregul corp profesoral, vor participa la cea mai mare lecție de educație financiară, alăturându-se astfel unui proiect deosebit de interesant care vizează înscrierea evenimentului în Cartea Recordurilor.

La acest program de educație financiară vor participa inclusiv elevii însoțiți de profesorii din cadrul Structurii de învățământ Arad, arondată Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.- Comisar şef de penitenciare Vasile SCUTARU Director -Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna

Recordul actual pentru cea mai mare lecție de educație financiară a fost consemnat de Guinness World Records în 2013, pentru o inițiativă care a avut loc în Statele Unite și a numărat 5,624 participanți. Programul de educație financiară Școala de Bani, dezvoltat de BCR, își propune să stabilească un nou record mondial, printr-un eveniment ce va avea loc simultan în 25 de orașe din întreaga țară.

Tinerii din zilele noastre au probleme tot mai mari în a-și administra veniturile și a înțelege aspecte fundamentale în gestionarea financiară proprie, acest subiect nefiind discutat la nivelul la care ar trebui în școli, neacordându-i-se importanța pe care o are de fapt și neexistând o educație în acest sens, dorim să aducem în atenția publică această problemă și să venim în ajutorul studenților. Prin programul Școala de Bani, alături de BCR, vom lua parte la cea mai mare lecție de educație financiară din lume, sperând cu ajutorul organizațiilor noastre membre din centrele universitare din întreaga țară, să aducem o schimbare și în aceast segment educațional.Petrișor Tucă, Președinte Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.

Fiți alături de noi în misiunea de a intra in Cartea Recordurilor – Guinness World Records și de a crește nota României la educație financiară!

Le mulțumim partenerilor noștri: Universitatea George Bacovia, Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tg Ocna și ANOSR.

Sursa: comunicat de presă