La data de 29 octombrie a.c., poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul I.P.J. Sibiu au reţinut un bărbat, cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

În fapt, la data de 29 octombrie, în jurul orei 16,00, la I.P.J. Sibiu s-a primit un apel prin SNUAU 112 prin care un şofer sesiza faptul că, pe DN 1, în zona localităţii Veştem, a observat că un microbuz este condus haotic spre Sibiu.

În jurul orei 16,10, în localitatea Veştem, un echipaj de poliţie rutieră a oprit microbuzul în cauză şi a constatat că şoferul în vârstă de 38 de ani, din judeţul Bacău, singur în auto, emană un miros puternic de alcool.

Testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat într-o concentraţie de 1,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta în condiţiile în care circula de la Oneşti, jud. Bacău, cu intenţia de a ajunge în Dobra, jud. Alba.

Şoferul a fost condus la o unitate medicală, unde i s-au recoltat două probe bilogice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în cauză întocmindu-se dosar penal de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

De asemenea, faţă de bărbatul în cauză s-a luat măsura reţinerii 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: comunicat de presă