La data de 26 martie a.c., polițiștii oraşului Comăneşti au identificat şi reţinut 4 tineri bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

În fapt, în noaptea 24 spre 25 martie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns, pe o uşă rămasă neasigurată, într-o dependinţă a unei locuinţe din oraşul Comăneşti, de unde ar fi sustras un generator de benzină, scule electrice şi scule de uz gospodăresc.

În urma activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea a 4 tineri, doi în vârstă de 17 ani, unul de 16 ani şi altul de 21 ani, toţi domiciliaţi în oraşul Comăneşti, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit şi autoturismul folosit la comiterea infracţiunii, autoturism condus de către tânărul de 21 ani, care, din verificări a rezultat că nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, în sarcina acestuia fiind reţinută şi săvârşirea infracţiunii mai sus menţionată. Bunurile au fost recupérate în proporţie de 80% şi predate părţii vătămate, iar cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

În cauză s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor 4 tineri şi urmează ca aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti, cu propuneri legale.

Sursa: IPJ Bacău