La data de 03 iunie a.c., poliţiştii din Oituz au fost sesizaţi de proprietarul unui tractor despre faptul că persoane necunoscute ar fi sustras motorină din rezervor.

Poliţiştii au început de îndată verificările şi au procedat la oprirea în trafic a unui autoturism în care se aflau patru bărbaţi. În urma controlului autoturismului, poliţiştii au identificat acumulatorul tractorului, motorina sustrasă, precum şi unelte folosite pentru comiterea faptei.

Din cercetări a rezultat că, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 38 de ani, toţi din judeţul Galaţi ar fi sustras acumulatorul şi motorina din rezervorul unui tractor parcat într-o rampă de exploatare forestieră de pe raza satului Poiana Sărată, iar combustibilul l-ar fi introdus în rezervorul autoturismului cu care se deplasau.

Față de cei patru bănuiţi, poliţiştii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore. O parte din prejudiciul în valoare de 950 de lei, a fost recuperat și predat păgubitului.

În cursul zilei de astăzi, bărbaţii vor fi prezentaţi instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)