Celor care dețin aparate de cafea amplasate pe domeniul public al municipiului Onești le-a fost oferită o soluție pe care nu toți o pot pune și în practică.

În ultima ședință de consiliu, câțiva dintre aleșii locali au pus pe tapet și problema automatelor de cafea stradale.

Pentru că unii dintre deținătorii acestor agregate au contracte cu primăria până în ultima zi a anului, și pentru a nu face diferență între ei, s-a convenit ca automatele de cafea care nu au fost încă îndepărtate de pe domeniul public să rămână pe poziție până la 31 decembrie, fără consecințe pentru proprietarii acestora.

“Pentru a nu se face o discriminare, am hotărât să tolerăm toate aparatele amplasate pe domeniul public până la 31 decembrie”, a spus primarul Nicolae Gnatiuc, care a oferit și o soluție pentru proprietarii automatelor de cafea, de la 1 ianuarie 2018 încolo: “Aparatele pot fi instalate în interiorul magazinelor. Orașul se transformase într-un mare talcioc, peste tot erau astfel de aparate, că vindeai haine, că se vindea mai știu eu ce, în fața magazinului era și un automat de cafea”.

“La mine în chioșc este loc să pun un aparat de cafea, dar alții n-au spațiu, abia se mișcă ei!”, a comentat o femeie care are un butic, în zona de jos a orașului.

“Deci vom fi primul oraș fără aparate de cafea pe stradă”, a concluzionat consilierul Gheorghe Ene.

Altfel, printr-o decizie a Ministerului Educației la cererea Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, automatele de cafea și băuturi dulci vor fi scoase și din școli, iar magazinele cu produse junk food vor fi închise. Părinții care au au cerut interzicerea automatelor spun că aceste aparate prepară băuturi dintr-un amestec de chimicale.