Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au fost sesizaţi prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112”, la data de 29 aprilie, despre faptul că un autoturism a derapat într-un şanţ, rezultând pagube materiale.

Din verificările poliţiştilor a rezultat că un tânăr de 19 ani, din Oneşti, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Sascut, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi ar fi părăsit carosabilul.

În urma testării tânărului în cauză cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

………

La aceeaşi dată, patrula mixtă formată din poliţist şi jandarm, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza comunii Dealu Morii, au depistat în flagrant, un bărbat de 41 de ani, care conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.

În urma testării bărbatului în cauză cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

………..

Tot la data de 29 aprilie a.c., poliţiştii băcăuani au depistat un tânăr de 24 de ani, din comuna Sascut, care conducea un autoturism pe raza localităţii şi, întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere valoarea indicată de aparatul etilotest, bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art.336 alin.1 din Codul penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet. (sursa: IPJ Bacău)