Viitorul Curița a câștigat și cel de-a doilea amical al iernii. Echipa pregătită de Costică Ene s-a impus, astăzi, cu scorul de 3-0 (2-0), în fața formației brăilene Sportul Chiscani, locul 13 în Seria a II-a a Ligii a 3-a, într-un meci disputat pe stadionul FC Onești, la care au fost prezenți și profesorii Nelu Sdrobiș și Emil Nistreanu.

La aprope două săptămâni de la startul pregătirilor, efectele se văd din ce în ce mai clar în jocul băieților lui Costică Ene. Chiar dacă au avut în față o formație care activează în Liga a 3-a, Rareș Mihalache și coechipierii acestuia au lăsat impresia că ei sunt cei care joacă în eșalonul superior, dominându-și adversarii categorii, mai ales în prima repriză.

De altfel, Viitorul Curița a deschis foarte repede scorul, prin Tudorache, și la fel de repede l-a și majorat (Folia), asta sub privirile a doi dintre antrenorii care au lucrat într-un timp cu câțiva dintre elevii lui Costică Ene: “Părintele” Nelu Sdrobiș și Emil Nistreanu.

Emil Nistreanu le-a îndrumat pașii câtorva jucătorii de la Viitorul când aceștia erau copii, la Școala de Fotbal DEEA, iar Sdrobiș a lucrat cu o parte din elevii lui Ene în cadrul proiectului Dinamo Onești.

Revenind la meci, dacă în prima repriză elevii lui Ene au arătat o foarte mare poftă de joc, “desenând” câteva trasee interesante, odată cu scurgerea timpului “galben-albaștrii” (culorile echipamentului utilizat de Viitorul în amicalul cu Sportul Chiscani) și-au mai pierdut din energie, probabil și din cauza oboselii acumulată la antrenamente. Totuși, în ultimele secvențe ale partidei, au reușit să mai înscrie o dată, prin Corman: 3-0, scor final.

Adrian Gheorghiu nu a jucat deloc, preferând să nu riște o recidivă (ex-vasluianul este încă în recuperare după operația de menisc suferită spre sfârșitul anului trecut), un alt absent fiind Vasile Padovei, golgeterul din tur al Viitorului.

Vasile Padovei a stat în tribună și s-a întreținut minute bune cu Ioan Sdrobiș, antrenorul pe care l-a avut în perioada junioratului, la Dinamo Onești.

Sdrobiș consideră că cel mai potrivit post pentru Vasile Padovei ar fi cel de fundaș central, deși jucătorul a evoluat tot turul ca aripă. “Tu ai calitate foarte mare, ai un joc foarte bun de cap, ești și tehnic, nu mai lăsa toate <murăturile> să câștige bani din fotbal! Viața este o luptă, trebuie să dai din coate ca să te impui, tu ești jucător cu potențial, poți juca lejer la liga a 2-a”, i-a spus “Părintele” fostului său elev.

Săptămâna viitoare, Viitorul Curița va juca un amical cu liderul Seriei I a Ligii a 3-a, Aerostar Bacău, pe terenul “aviatorilor”.