Pentru prima dată după 1989, anul acesta oneștenii care au luat parte la sărbătoarea Zilei Eroilor Neamului Românesc au asistat și la o paradă militară, care s-a ținut pe Bulevardul Oituz.

În fața oficialităților locale, a veteranilor de război, a cadrelor militare active sau în rezervă și a publicului (copii de la toate școlile din oraș au participat și ei la ceremonie, depunând și coroane de flori) au defilat un pluton militar din cadrul Garnizoanei Bacău, care a adus la Onești și drapelul de luptă al unității, și o fanfară militară.

Înainte de paradă, un sobor de preoți a ținut o slujbă de pomenire a eroilor căzuți la datorie pe frontul de luptă, în timp ce serveau forțele armate. Preotul protopop Ioan Bârgăoanu și primarul Nicolae Gnatiuc au dat citire unor ode dedicate eroilor, după care s-a trecut la ceremonialul depunerii de coroane de flori.

Ziua Eroilor Neamului se sărbătorește cu prilejul zilei Înălțării Domnului ca urmare a Decretului-lege nr. 1693/4 mai 1920, semnat de Regele Ferdinand.

În această zi, nu doar în toate bisericile din țară ci și în cele din străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.