Palatul Ghika din Comănești a fost cumpărat, pe 20 august 2019, de primăria condusă de Viorel Miron, punând capăt astfel unei situații ambigue, care dura de aproape 30 de ani.

Primarul orașului Comănești și reprezentanții moștenitorilor edificiului au semnat actul de vânzare-cumpărare, contra sumei de 500.000 de euro, notează zdbc.ro.

“Este cea mai mare satisfacție pe care o am, ca primar, că am reușit să salvăm acest simbol al orașului. Monumentul risca să se degradeze, în lipsa fondurile alocate pentru restaurarea și întreținerea sa. Acum, că Palatul Ghika aparține orașului și locuitorilor, vom gândi cum putem să-l reabilităm, să-l modernizăm și să-l dotăm pentru a-i da o utilizare cât mai bună întregului monument istoric < Ansamblu Palat și Parc Ghika>”, a declarat primarul Miron, pentru sursa citată.

Până să se ajungă la suma de 500.000 de euro, reprezentații moștenitorilor cereau în schimbul proprietății care include palatul, dependințele acestuia, precum și parcul din jurul monumentului , cu o suprafață de peste 74.000 de metri pătrați, 1,6 milioane de euro.