O delegație oficială din orașul chinez Suqian se află în aceste zile la Onești, ca urmare a înțelegerii de colaborare încheiate între cele două părți, anul trecut. Delegația chineză a vizitat mai multe obiective, economice, turistice și sportive, după ce în prealabil a avut o întâlnire cu reprezentanții administrației publice locale.

Delegația chineză a ajuns, printre altele, în sala de gimnastică în care a fost modelat talentul legendarei Nadia Comăneci, și la Lux Artim, unul dintre cei mai importanți producători de mobilă de serie și la comandă din zonă, ce are peste 20 de ani de experiență pe piața de profil.

“Au fost organizate vizite la Clubul Sportiv Municipal și la mai mulți agenți economici din localitate, de la care au fost solicitate informații și mostre de produse, care urmează a fi expuse la un important târg de comerț și industrie, ce va fi organizat în luna septembrie 2019 în orașul Suqian, sporind astfel șansele extinderii schimburilor comerciale pe piața chineză”, a menționat primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, într-o postare pe Facebook.

La următoarea vizită la Onești, delegația chineză va fi formată și din oameni de afaceri din Provincia Jiangsu (din care face parte orașul Suqian), care vor lua contact cu antreprenorii locali, în ideea stabilirii unor legături de afaceri.

“Ca urmare a discuțiilor purtate ieri și a opurtunităților prezentate, s-a stabilit ca la următoarea vizită oficialii chinezi să fie însoţiţi de o serie de investitori din Suqian, zona noastră prezentând un deosebit interes din punct de vedere economic și cultural. Potrivit Înțelegerii de Colaborare semnate anul trecut, cooperarea dintre cele două părți îmbracă toate formele stabilite prin proiectele încheiate de comun acord în următoarele domenii: sănătate, asistență socială, științe medicale, economie, turism, educație, cultură și sport”, a mai precizat edilul-șef al Oneștiului, pe pagina oficială de Facebook.

(foto: facebook.com/PrimarOnesti)