Cosmin Bogdan Vasiloiu (37 de ani) este nou administrator public al municipiului Onești. De profesie inginer, Vasiloiu a absolvit Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității Transilvania din Brașov și lucrează ca inginer rețele telecomunicații în cadrul companiei RCS-RDS.

city-managerNoul city-manager al Oneștiului a devenit în vară și consilier local, fiind ales pe listele PSD. Vasiloiu este în zodia Taur, fiind născut pe data de 8 mai 1979.

La proba scrisă, Cosmin Bogdan Vasiloiu a obținut 71 de puncte, în vreme ce celălalt candidat care s-a prezentat la examen – Constantin Ilie – a fost declarat respins după ce a adunat doar 7,66 puncte.

dscn0056Pentru postul de city-manager al municipiului Onești s-au înscris inițial cinci candidați. Trei dintre aceștia, este vorba despre Băștic Tiberiu, Găman Adrian Ionuț și Stavăr Iulian nu s-au mai prezentat la examenul scris, deși trecuseră proba dosarelor.

Postul de city-manager este al doilea cel mai important din cadrul administrației publice oneștene și este remunerat pe măsură – în jur de 6.000 de lei lunar.

La Onești, postul de city-manager a apărut în organigramă în timpul mandatului lui Laurențiu Neghină și a fost ocupat până în această vară de Ionuț Tenie.