Viitorul Curița, Onești din sezonul următor – a promovat, oficial, în Liga a 3-a. După două tentative eșuate, prima în urmă cu șase ani, în fața Sănătății Darabani, echipa condusă în prezent de Rareș Mihalache a izbutit să facă pasul cel mare, fără să mai fie nevoie să câștige barajul de promovare, care nici nu v-a mai avea loc. Reprezentanta județului Neamț, pe care Viitorul Onești ar fi trebuit să o înfrunte la baraj, nu are drept de promovare la Liga a 3-a, din simplul motiv că nu deține Certificatul de Identitate Sportivă (CIS).  

Meciul de baraj dintre Viitorul Curița (Onești) și Victoria Horia este prezentat pe site-ul FRF pe tabloul jocurilor în care sunt angrenate cele 42 de campioane județene ce luptă pentru promovarea în Liga a 3-a (vezi print screen 1|, însă acesta nu se va mai disputa efectiv, în condițiile în care nemțenii ar juca de pomană (este singurul marcat cu roșu, de pe tot tabloul – vezi print screen 2).

În acest fel, Oneștiul are, după foarte mulți ani, echipă în Liga a 3-a, Viitorul reușind promovarea după ce a câștigat play-off-ul campionatului județean, depășindu-le pe Sportul Onești, Gauss Bacău și pe Siretu Săucești.

Odată cu promovarea în Liga a 3-a, pentru Viitorul se anunță o vară agitată. Cum pretențiile cresc, conducerea grupării va avea mult de muncă în perioada următoare pentru a asigura noile nevoi ale echipei, începând de la conturarea lotului de jucători, dar probabil că vor mai fi de rezolvat și alte probleme organizatorice.

Deocamdată, vestea excelentă venită de pe filiera FRF trebuie sărbătorită, pentru că startul noului sezon nu este atât de îndepărtat precum pare, iar participarea în al treilea eșalon fotbalistic al țării ar trebui să satisfacă așteptările fanilor Viitorului. (foto: arhivă)