Noua Dacia Duster este pe poziții și te invită să o descoperi la showroom-ul Daren Automobile din Onești, situat pe strada Calea Slănicului nr. 10A (lângă fabrica Croco). Începând de astăzi și până vinerea viitoare, oneștenii sunt așteptați să testeze la cald noua generație Duster, care face furori printre străini.

Dacia Duster a ajuns la a treia generație. Aceasta are un design mult mai robust decât precedentele, dar și mai multă personalitate. „Arată puţin prea bine!” a exclamat Tom Ford, editorul revistei britanice de specialitate Top Gear, în momentul în care a făcut cunoştinţă cu Duster 3.

Noua Dacia Duster prezintă multe elemente noi, mai ales în partea exterioară. Printre acestea se numără elemente de protecție care înconjoară partea inferioară a caroseriei, conturând în mod armonios pasajele roților, protecțiile laterale, până la bara din spate.

Respectivele elemente de protecție sunt realizate dintr-un material inovator, inventat chiar de inginerii Dacia. Acestea nu sunt vopsite, ceea ce înseamnă că nu se vor deteriora vizibil odată cu trecerea anilor sau la mici accidente. Dar evoluția Daciei Duster nu se observă doar la exterior, ci și în interior, de la navigație până la volan, scaune, accesorii, etc.

Fidel poziționării specifice mărcii Dacia, noul Duster combină prețurile cele mai accesibile din segmentul său cu un habitaclu mai spațios și echipamente noi pentru a oferi cel mai bun raport preț/prestații de pe piață.

Prețul noului Duster pornește de la 18.800 Euro (TVA inclus).

NIVELE DE ECHIPARE

Noua gamă Duster este construită pe trei nivele de echipare: Essential, Expression și un nivel superior, cu două variante distincte, dar complementare, disponibile la același preț. Cu un design unic ce evidențiază accente Copper Brown, Duster Extreme este ideal pentru pasionații de activități în aer liber în căutare de un vehicul robust și practic (tapițerie din TEP micro-cloud lavabil, bare de pavilion modulare și multe altele). Duster Journey este potrivit pentru clienții care preferă eleganța discretă, confortul și tehnologia ingenioasă (frână de mână automată, sistemul multimedia Nav Live etc.). Paleta de culori a fost extinsă odată cu apariția nuanței Sandstone Beige (finisaj metalic). Alte șase culori sunt, de asemenea, disponibile: Lichen Kaki, Cedar Green, Terracotta Brown, Schiste Grey, Pearl Black sau Artic White.

NOI MOTORIZĂRI

Noul Duster este primul vehicul echipat cu motorul pe benzină TCe 130, oferind clienților un prim nivel de electrificare, cu sistem mild hybrid de 48V. Motorizarea este disponibilă cu cutia de viteze manuală cu 6 trepte pentru versiunile 4X2 și 4X4 și combină un motor pe benzină de nouă generație, cu 3 cilindri, de 1,2 litri, turbo, cu un sistem mild hybrid de 48V. Astfel, motorizarea TCe 130 permite diminuarea consumului mediu și a emisiilor de CO2 cu aproximativ 10%*.

Adoptată de Dacia la începutul anului 2023 pe modelul Jogger, motorizarea HYBRID 140 este de acum disponibilă și pe noul Duster, cu o cutie de viteze automată cuplată la o cutie de viteze fără ambreiaj. Noul Duster HYBRID 140 poate fi condus în modul electric până la 80% din timpul de rulare în oraș, reducând consumul de combustibil cu până la 40% în ciclu urban, comparativ cu un motor termic echivalent în ciclu urban, bazat pe obiceiurile de conducere similare.

Dacia este singurul producător care propune, sub emblema ECO-G, motorizări cu carburație mixtă benzină și GPL pe ansamblul gamei sale de modele. Noul Duster beneficiază de această tehnologie dovedită, instalată din fabrică. În mod GPL, noul Duster ECO-G 100 emite în medie cu 10% mai puțin CO2 decât o motorizare pe benzină echivalentă.

CE MODELE SUNT DISPONIBILE LA ONEŞTI PENTRU DRIVE-TEST

Începând de astăzi și până vinerea viitoare, la Daren Automobile din Onești va avea loc Zilele Porților Deschise, eveniment în cadrul căruia șoferii pot testa noua Dacia Duster 3.

Sunt două modele disponibile pentru drive-test: cel hybrid de 140 CP și cutie automată, și unul echipat cu un motor pe benzină de 1,2 litri, care generează 130 de cai putere și tracțiune integrală.

„Echipa Daren Automobile (str. Slănicului nr. 10A)  vă așteaptă în acest weekend să testați capabilitățile offroad ale noului Duster. Puteți să faceți cunoștință și cu noua motorizare hybrid 140, care vă va încânta prin eficiență și performanță. Vă puteți înscrie și la concursul care vă dă șansa să câștigați o excursie cu Duster și familia timp de 4 zile sau 40 de kituri Dacia pentru drumeție”, au transmis organizatorii.

PENTRU ÎNSCRIERE LA CONCURS FOLOSEȘTE FORMULARUL DEDICAT – CLICK AICI

Pentru a putea lua parte la drive-test, este necesar să vă prezentați la showroom-ul Daren Automobile având asupra dumneavoastră permisul de conducere valabil cu o vechime mai mare de 1 an și cartea de identitate.