Locuitorii cartierului Slobozia din Onești vor avea condiții mai bune, odată ce va fi finalizată lucrarea de extindere a rețelei de gaze naturale. Lucrarea ar trebui să demareze anul acesta, după ce Delgaz Grid a elaborat Studiul Tehnico-Economic aferent. Mai trebuie ca suma necesară finanțării proiectului să fie prinsă în bugetul local pe anul în curs. Este vorba despre 1,9 milioane de lei.

“Ieri am avut o întâlnire cu cetățenii cartierului Slobozia, subiectul luat în discuție fiind realizarea rețelei de alimentare cu gaze naturale.
Cu privire la rețeaua de gaze naturale, am informat locuitorii din această zonă că Delgaz Grid a elaborat și aprobat Studiul Tehnico-Economic (STE) aferent investiției “Alimentare cu gaze naturale a cartierului Slobozia”, cu o valoare de 2.136.245 lei (fără TVA):
– 201.707 lei (fără TVA) – contribuția Delgaz Grid, reprezentând cota eficientă a investiției;
– 1.934.538 lei (fără TVA) – contribuția Municipiului Onești.
Voi propune Consiliului local Onesti susținerea acestei investiții, sumă ce va fi inclusă în proiectul de buget al anului 2020”, se arată într-o postare pe Facebook a primarului muncipiului Onești, Nicolae Gnatiuc. (foto: facebook.com/PrimarOnesti)