Circa 60 de persoane, în majoritate tineri, s-au strâns la poarta SC Apă Canal SA, în această după-amiază, pentru a protesta vizavi de raționalizarea apei. “Nu mai suportăm! E o mare bătaie de joc! Ne-am săturat să stăm să ne spălăm la lighean! Orașul ăsta se află la confluența a trei râuri, iar noi primim apă cu porția! Toți sunt niște nesimțiți”, și-au strigat oamenii nemulțumirea.

Directorul general al societății care gestionează serviciul de apă și canalizare din Onești, Marilena Vicol, a ieșit la poartă cu mai multe documente în mână și a încercat să le spună manifestanților că nu SC Apă Canal SA este de vină în această problemă, care pare a nu-și mai găsi vreo rezolvare. “Ne-am săturat de aceste explicații. De 20 de ani ne spuneți aceleași povești!”, au ripostat oamenii, flancați de câțiva jandarmi.

protest-apa-canal-2

Protestatarii au cerut conducerii SC Apă Canal SA ca pe perioada acestor restricții privind furnizarea apei, prețul serviciului să fie redus: “Dacă tot nu avem apă decât 10 ore pe zi, eu cred că cei de la Apă Canal ar trebui să aibă bunul-simț să nu ne ia mai mult de 3-4 lei pe metru cub”. Unii dintre protestatari au trecut la amenințări. “La noi în cartier tot mai multă lume este de acord să nu mai dăm un leu la întreținere până nu se reglementează situația. O să vedem atunci ce o să facă cei de la Apă Canal, că și așa ne persiflează de ani de zile”, a spus o femeie.

protest-apa-canal-4

Protestul s-a încheiat după aproximativ o oră și nu s-a soldat cu incidente. A surprins numărul foarte mic al protestatarilor și faptul că acestora nu li s-au alăturat niciunii dintre cetățenii care se aflau în zonă, la ora respectivă. Sediul SC Apă Canal SA se află în imediata vecinătate a pieței, unde foarte mulți oneșteni își fac cumpărăturile zilnic. Dintre cei veniți la piață, doar câțiva s-au oprit și au privit curioși, în rest toată lumea și-a văzut de treaba ei.

protest-apa-canal-7