O nouă ședință extraordinară având ca unic subiect de discuție problema apei s-a terminat în coadă de pește.

Cei 14 consilieri locali care n-au fost prinși în “ofsaid” (a se citi – li s-a terminat prima rundă de concedii sau abia urmează să plece în vacanță ori n-au avut alte treburi mai importante de rezolvat) de această convocare și au onorat invitația primarului au cam bătut apa în piuă. Nu s-a venit cu soluții clare, a fost doar o trecere în revistă a calvarului pe care sunt nevoiți să-l suporte oneștenii, de mai bine de un deceniu.

După 25 de minute de dezbateri non-sens, membrii Comisiei juridice din cadrul Consiliului Local și primarul Nicolae Gnatiuc și-au continuat discuțiile separat, pentru a da o formă finală memoriului întocmit de edilul-șef, care ar urma să ajungă la Președinția României, la Guvern și la Instituția Prefectului.

“Domnul Fântână (n.r. – Corneliu Fântână, administratorul unic al SC Apă Canal SA) este plecat din țară până la 1 august, deci nu se poate vorbi cu dânsul. Iar domnul Budeanu are aceeași abordare pe care a avut-o întotdeauna și cu noi, și cu fostele administrații ale orașului. Dânsul a spus în mai multe rânduri că va preda rețeaua de apă fără nicio pretenție financiară, cu condiția ca noi să preluăm toți angajații de la Apă Canal. Din păcate, dumnealui se angajează într-o discuție, după care uită ceea ce a spus și se sucește la 180 de grade. Sunt interese financiare foarte mari la mijloc”, a concluzionat primarul municipiului Onești.