UPDATE – 18.51: Rezultatul obținut de Vitalie Mîrza în meciul cu cehul Vitalij Bojko – AICI

Pugilistul oneștean Vitalie Mîrza îl va întâlni, azi (n.r. – duminică, 18 iunie), în prima rundă preliminară din cadrul Campionatului European de Box Amatori pentru seniori, de la Harkov (Ucraina) pe cehul Vitalij Bojko.

Vitalie Mîrza se află în jumătatea inferioară de tablou la 75 kg, categorie la care sunt înscriși 28 de sportivi, și va încerca să avanseze în faza următoare.

Meciul lui Vitalie Mîrza cu cehul Vitalij Bojko este al doilea sesiunii 5B preliminare, care va începe la ora 18.00, ceea ce însemnă că cel mai târziu la 18.30 vom cunoaște deznodământul partidei.

În prima zi a întrecerii, dintre cei trei pugiști români care au intrat în concurs, doar unul – brăileanul Marian Pița – a reușit să termine meciul învingător. Pița l-a învins greu, scor 3-2, pe georgianul Zaal Kvachatadze, în limitele categoriei 69 kg.

În schimb, Robert Jitaru a fost învins cu scorul de 5-0 de spaniolul Jose Quiles Brotons (56 kg), iar băcăuanul Nicușor Ciobanu a pierdut, tot cu 5-0, în fața francezului Wahid Hambli (64 kg).

În afară de Vitalie Mîrza, tot azi (n.r. – duminică, 18 iunie) vor mai boxa Bogdan Juratoni, cu scoțianul Sean Lazzerini (81 kg), și Răzvan Andreiana (60 kg), cu israelianul Pavlo Ishchenko, în timp ce la categoria +91 kg, Mihai Nistor, cap de serie numărul 2, va urca în ring luni.

La Campionatele Europene de Box Amatori pentru seniori din Ucraina participă peste 250 de pugiliști.