Ștefan Capmare, recent absolvent al Colegiului Național “Grigore Moisil” din Onești, a obținut un nou rezultat de excepție după mențiunea pe care a luat-o la Olimpiada Internațională de Filosofie, din Muntenegru, din luna mai.

Ștefan Capmare (foto dreapta) a ocupat locul I la Faza Internațională a Olimpiadei Internaționale de Lectură desfășurată la Constanța și la care au participat 61 de elevi din Cipru, Ucraina, Republica Moldova, Qatar și România, cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani, alături de 27 de profesori însoțitoriși 30 de membri ai Comisiei centrale.

Proba scrisă s-a desfășurat ieri dimineață, pe parcursul a trei ore, la Liceul Teoretic “Ovidius” Constanța și a fost precedată, în cursul zilei de duminică, de cursuri susținute de prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, prof. univ. dr. Marina Capbun și conf. univ. dr. Alina Buzatu, cadre didactice ale Universității “Ovidius” Constanța.

La ediția din acest an (a 5-a), premiile elevilor care s-au situat pe primele locuri au fost oferite de Clubul Rotary Pontus Euxinus Constanța, Editura Art și Banca BRD.

Ștefan Capmare și ceilalți participanți la olimpiadă au avut ocazia să viziteze Complexul Muzeal de Științe ale Naturii și Paradis Land din Neptun.

Olimpiada Internațională de Lectură este o competiție inițiată și organizată de Ministerul Educației Naționale ce vizează abordarea lecturii de către elevi ca abilitate de viață. (sursa foto: evz.ro)