ACS Rally Spirit va organiza în acest an, în premieră, Trofeul Valea Uzului – Dărmănești, în perioada 7-8 august 2020. Întrecerea contează ca etapa a cincea în Campionatul Național de Viteză în Coastă 2.

Partenerul principal al competiției este Primăria Orașului Dărmănești din județul Bacău, care va asigura tot sprijinul necesar organizatorului Adrian RĂSPOPA, președintele ACS Rally Spirit.

„Aveam în plan acest proiect cred că de vreo 2-3 ani, însă lipsa timpului îmi făcea aproape imposibilă implicarea în organizarea Raliului Moldovei, participarea în Campionatul Național de Raliuri și punerea la punct a acestui nou proiect. Nedorita situație din acest an ne-a oferit însă oportunitatea de a organiza acest nou proiect, iar primarul orașului Dărmănești, Constantin TOMA un înfocat fan al motorsportului, ne-a oferit tot sprijinul necesar pentru acest eveniment. Traseul în lungime de 4,5 km este unul spectaculos, Consiliul Județean Bacău reușind în acest an să asfalteze o portiune de 6.30 km pentru a pune în valoare Valea Uzului”, a declarat Adrian RĂSPOPA.

În timp ce Adrian RĂSPOPA continuă să fie ambasadorul proiectului de infrastructură rutieră Autostrada Brașov – Bacău A13 și să promoveze proiectul Pădurea de Mâine, un nou partener se alătură acestui eveniment. Richter House, furnizor PRO MASK, va asigura necesarul de măști de protecție, astfel încât să fie asigurate toate măsurile de siguranță impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus COVID-19.

„Nivelul organizatoric al competiției ne dorim să fie la fel ca cel pentru etapele care contează în Campionatul Național de Viteză în Coastă 1. Aici ne referim la promovare pe care o vom începe chiar din această săptămână prin comunicate de presă, afișe și bannere stradale. Totodată, tot ceea ce ține de securitatea traseului, arbitrii și comunicare între arbitrii va fi la nivelul solicitat în competițiile de la Coastă 1”, concluziona Adrian RĂSPOPA, organizatorul Trofeului Valea Uzului – Dărmănești.

Chiar dacă este o etapă ce va conta pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă 2, o serie de nume consacrate în Campionatul Național de Viteză în Coastă 1 și-au anunțat deja prezența. Printre aceștia se numără Emil GHINEA, care concurează în acest an cu o Norma M20F, Gabriel STOIAN cu spectaculosul său BMW E30 M3 DTM, Gabriel ONOFREI, la volanul Nissan-ului Silvia S15, Isvan SOOS, Matei STANCU, Vlad COSMA sau Marc BANCA.