Oneșteanul Ștefan Bogdan Diaconu, care lucrează în Germania, a fost la originea mitingului de protest la adresa Guvernului Grindeanu și a PSD care a avut loc, în această după amiază (n.r. – duminică, 5 februarie), în apropiere de Stuttgart.

Tânărul i-a mobilizat pe ceilalți români aflați la lucru în apropiere de Stuttgart printr-un mesaj postat pe facebook și, în același timp, a făcut toate diligențele pe lângă autoritățile germane pentru a obține autorizația de protest. “Am reușit să obțin autorizație pentru patru ore, între orele 13.00 și 17.00. Protestul s-a desfășurat la kilometrul zero al Stuttgart-ului. Fix la ora 13.00, au venit polițiștii și ne-au dat să semnăm hârtiile, ne-a surprins pe toți punctualitatea lor, ne-a declarat oneșteanul Bogdan Diaconu.

Mitingul autorizat din centrul Stuttgart-ului a strâns circa 350 de români. Participanții s-au manifestat civilizat, neînregistrându-se niciun fel de incidente.

Nu rămâne așa cu pseudoabrogarea asta. Lumea nu mai este ușor de prostit. E un moment de cotitură pe care politicul trebuie să-l simtă”, a mai spus Bogdan.

S-a scandat în principal împotriva corupției din România, proteste fiind organizate și în alte orașe din Germania (Berlin, Nurnberg, etc), la fel ca peste tot în Europa, unde s-au format comunități de români.