Viitorul Curița a făcut o figură frumoasă în meciul amical cu Ceahlăul Piatra Neamț, pe care l-a disputat, ieri, sub Pietrica, la invitația oficialilor formației nemțene.

Într-un decor hibernal, echipa pregătită de Adi Gheorghiu a pierdut cu scorul de 3-2, la capătul unui joc în care a arătat însă că se poate ridica la nivelul unei divizionare C, eșalon în care curițenii aspiră să joace încă de la înființare.

Viitorul Curița, liderul la zi în clasamentul Ligii a 4-a Bacău, Seria “Valea Trotușului”, s-a aflat de două ori în avantaj pe tabela de marcaj în fața Ceahlăului, după golul lui Doboș (1-0), și reușita superbă a lui Mihăiță Toader (2-1).

Nemțenii, care au avut surpriza să constate că nu ei sunt vioara întâi, chiar dacă joacă pe teren propriu – Viitorul Curița a dominat în majoritatea timpului și și-a mai trecut în cont și două bare, câte una în fiecare repriză! – s-au impus finalmente cu 3-2, după ce au egalat la 2 din penalty și au marcat golul victoriei dintr-un corner.

“Am demonstrat că avem față de Liga a 3-a în fața unui adversar cu pretenții, care are ca obiectiv să revină cât mai curând cu puțină la nivelul înalt la care a evoluat atâția ani. Anul acesta este un an de traziție și pentru Ceahlăului, care a luat-o de la zero după falimentul vechii societăți, dar cu siguranță că la anul nemțenii vor ataca promovarea în Liga a 2-a. Noi ne-am mișcat foarte bine, cred că echipa are potențial și suntem optimiști că ne vom îndeplini obiectivul, să jucăm de la anul în Liga a 3-a”, ne-a declarat Adrian Andronache, unul dintre finanțatorii Viitorului Curița.

Dacă Viitorul Curița a încheiat turul Ligii a 4-a pe primul loc, Ceahlăul ocupă locul 6 în clasamentul Seriei I a Ligii a 13-a, din 15 echipe, după 13 etape.