Primăria Onești și Consiliul Local Onești organizează miercuri, 29 mai, începând cu orele 17.00, o nouă ediție a Marșului Absolvenților, eveniment dedicat absolvenților de liceu.

Devenit de acum o tradiţie, “Marşul Absolvenţilor” este o manifestare a bucuriei elevilor care termină liceul, dar şi o formă de recunoştinţă faţă de efortul depus de cadrele didactice, elevi şi de părinţi deopotrivă.

Șefii de promoții vor fi recompensați cu câte 2.000 de lei, sumă pe care administrația publică locală intenționează să o suplimenteze în viitor.

În privința numelui artistului care va întregi evenimentul dedicat absolvenților de liceu din Onești, acesta este unul foarte cunoscut în rândul tinerilor.

Înființată la Chișinău, trupa The Motans a reușit într-un timp relativ scurt (doar 3 ani) să-și devină un nume apreciat în industria muzicală românească, lansând mai multe hituri foarte apreciate de tineri. Totodată, de succes au fost și colaborările pe care moldovenii de la The Motans le-au avut cu alți artiști renumiți precum Inna (Pentru Că), Delia (Weekend), Irina Rimes (Cel mai bun DJ, Poem).

Trupa The Motans este formată din solistul Denis Roabeș, Damian Rusu la chitară, Ali Said la tobe, Matei Căpitanu la bass.

Motivul pentru care Denis a ales numele „The Motans” pentru trupa sa nu este unul oarecare. Omul are o legătură strânsă cu pisicile și consideră că sunt unele dintre cele mai libere animale.
„Visam pisici și motani o dată la două zile sau chiar în fiecare zi, timp de șapte ani de zile. Nu știu din ce cauză, am avut multe pisici când eram mic. Dar pentru mine asta a fost un semn, pentru că pisica/motanul este un animal care va face întotdeauna ce vrea în viață! Ele nu au stăpân”, a spus Denis, la Matinalul ProFM.

Anul trecut, platoul din fața Sălii Polivalente “Nadia Comăneci” a fost neîncăpător la concertul dedicat absolvenților susținut de o altă trupă renumită de peste Prut – Carla’s Dreams.