Miercuri, 14 august 2019, în Sala Mare de ședinte a Consiliului Județean Bacău, s-a desfășurat o întâlnire de lucru în cadrul căreia reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au prezentat autorităților băcăuane trei variante de traseu ale drumului expres Focșani – Bacău. 

Drumul de mare viteză Focșani – Bacău va avea o lungime estimată de 110 km, este cuprins în Master Planul General de Transport al României și beneficiază de finanțare nerambursabilă alocată în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.
Lucrarea se află la acest moment, în faza de elaborare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic și urmează a fi finalizată până în noiembrie 2020.

La întâlnire au luat parte: deputatul Lucian Șova, beneficiind de experiența sa în calitate de ministru al transporturilor, Sorin Brașoveanu, președinte al Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, subprefectul județului, reprezentanți ai CNAIR, ai proiectantului, primarii unităților administrative pe unde ar urma să treacă drumul de mare viteză, ai instituțiilor deconcentrate, furnizori de utilități etc.

În urma discuțiilor purtate participanții la întâlnire au propus crearea unui grup de lucru mixt, care să funcționeze pe modelul grupului de lucru pentru varianta ocolitoare a Bacăului, model care s-a dovedit a fi de succes, și care să organizeze întâlniri periodice în cadrul cărora să se identifice varianta optimă de traseu din punct de vedere al costurilor, regimului juridic al proprietăților, al rețelelor și investițiilor existente sau în curs de realizare. (sursa: Consiliul Județean Bacău)