Asociaţia Berarii României a semnat alături de Brewers of Europe un memorandum privind etichetarea ingredientelor şi a valorii energetice pe toate sticlele şi dozele de bere din Uniunea Europeană până în anul 2022, a anunţat, joi, asociaţia, scrie economica.net, citând Agerpres.

Scopul acestui memorandum este ca organizaţiile să-şi asume responsabilitatea publică pentru declararea ingredientelor şi informaţiilor energetice pe etichetele produselor lor, în timp ce asociaţiile comerciale susţin aceste eforturi, inclusiv prin stabilirea obiectivelor sectoriale locale şi raportarea colectivă.

“Sunt încântat să fac parte din evenimentul de astăzi (n.r.- ieri). Vreau să profit de această ocazie pentru a felicita toţi semnatarii pentru angajamentele de etichetare a alcoolului. Vreau să vă încurajez să continuaţi să fiţi pionieri în sectorul mai larg al alcoolului. Consumatorii au dreptul să ştie mai multe. Mulţi dintre ei îşi doresc mai multe detalii despre ce conţin băuturile şi ce înseamnă pentru sănătatea lor. Ei doresc ca aceste informaţii să fie clare şi transparente – un mesaj recurent pe care îl primim în toate activităţile noastre de sănătate publică şi siguranţă alimentară”, a declarat comisarul pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Vytenis Andriukaitis, prezent la eveniment. (foto: academiabarbatilor.ro)

Articolul integral AICI