În contextul începerii noului an şcolar, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău a dispus luarea măsurilor specifice în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Astfel, aproximativ 200 de poliţişti băcăuani vor acţiona, luni, 09 septembrie ac., în zona grădiniţelor, a şcolilor şi liceelor băcăuane.

Pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar, luni, 09 septembrie a.c., poliţiştii vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

În judeţul Bacău, aproximativ 200 de poliţişti de la structurile de ordine publică şi rutieră vor fi în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Având în vedere că siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, poliţiştii, în parteneriat cu unităţile de învăţământ vor acţiona pentru îmbunătăţirea siguranţei şcolare, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional.

O categorie specială de participanţi la traficul rutier o reprezintă copiii, care, în contextul particularităţilor specifice vârstei sunt mai vulnerabili în privinţa implicării în accidente de circulaţie, reacţiile lor fiind adesea imprevizibile pentru conducătorii auto.

În acest context, echipajele de poliţie vor fi prezente în zona şcolilor şi fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto. Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi şi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidente rutiere, poliţiştii băcăuani le recomandă părinților să îi învețe pe cei mici să circule numai pe trotuare, să nu staționeze pe bordura/marginea trotuarelor deoarece se pot dezechilibra și cădea în fața mașinilor. În lipsa trotuarelor, copiii se vor deplasa doar pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia, dar nu în grup, ci în șir, unul după altul.

Traversarea drumurilor publice se va face doar prin locurile special amenajate și semnalizate prin indicatoare sau marcaje, însă numai după ce s-au asigurat corespunzător.

De asemenea, traversarea căilor rutiere nu trebuie făcută în fugă sau pe bicicletă/trotinetă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău urează tuturor, mult succes în noul an şcolar! (sursa: comunicat de presă IPJ Bacău)