Școala “Scarlat Longhin” Dofteana și Școala Nr. 1 Gura Văii sunt două dintre patru unități de învățământ din județul Bacău care au fost incluse în programul “Masă caldă”, derulat prin Ministerul Educației.

Potrivit zdbc.ro, școlii din Dofteana i-a fost alocat pentru derularea proiectului un buget de 778.000 de lei, iar pentru elevii de la școala din Gura Văii suma alocată este de 656.000 de lei.

Elevii de la cele două școli vor primi o masă caldă pe zi pe parcursul semestrului II din anul școlar 2019-2020 și al semestrului I din anul școlar 2020-2021.

„Programul este foarte bun. Părinții chiar întreabă când se reia anul acesta. Noi nu am avut masă caldă, dar ni s-a permis alternativa, adică sandvișuri. Sunt până în 600 de copii care beneficiază de program, este cea mai mare școală din comună. Când se aprobă bugetul o să facem din nou procedurile de achiziție publică”, a declarat primarul din Dofteana, Ion Bujor, pentru sursa citată.

Alte două școli din județului Bacău, Școala Coșnea din comuna Agăș și Școala “General Nicolae Șova” Poduri sunt, de asemenea, prinse în program, școala din Poduri beneficiind chiar de cel mai mare buget (peste 1 milion de lei).