DIGITAL CAMERA
 

Având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza pentru următoarele zile, Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret anunță faptul că se efectuează manevre de evacuare prin deversare din lacurile de acumulare de pe teritoriul bazinului hidrografic Siret.

Scopul acestor manevre este pregatirea pentru preluarea debitelor suplimentare și tranzitarea undelor de viitură.

În consecință, rugăm populația să evite activitățile pe malurile și în albiile cursurilor de apă – pescuitul, adăpatul animalelor, picnicuri, plimbări cu barca și alte activități recreative, etc, pentru a nu-și pune viața în pericol.

De asemenea, atragem atenția să urmărească semnalele sonore și de avertizare de la baraje și să se informeze asupra situației de la Sistemele de Gospodărire a Apelor sau Inspectoratele pentru Situații de Urgență.

În funcţie de evoluţia fenomenelor, vom reveni cu informații. (sursa: comunicat de presă ABA Siret)

Altfel, conform informării primite de către ISU Bacău de la S.C. Hidroelectrica S.A. Sucursala Hidrocentrale Bistrița Piatra Neamț, ca urmare a înfundării grătarelor de la turbine, în perioada 25 – 26.06. 2019, în intervalul orar 09:00-14.00, se va evacua pe albia veche a râului Bistrița, din acumularea Gârleni, un debit de cca. 250 mc/s.