Membrii organizației locale PSD Onești și-au ales noua conducere, schimbări determinate de rezultatul alegerilor locale din data de 27 septembrie, pierdute categoric de social-democrați. Astfel, după retragerea fostului primar al Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, de la șefia organizației, aceasta a fost preluată de Gelu Panfil, proaspăt ales vicepreședinte al Consiliului Județean Bacău, din partea PSD.

Noul președinte al PSD Onești este secondat de prim-vicepreședintele Alexandru Agapi (unul dintre noii consilieri social-democrați de la Onești), în timp ce consilierilor locali Marian Moraru, Sergiu Doboș și Nicolae Andronache, precum și consilierului județean Daniel Munteanu au fost aleși vicepreședinți ai organizației.

Alți doi consilieri locali PSD, Adrian Sergentu și Dana Sticlaru, nu au putut ocupa funcții în noua structură de conducere a organizației, ei fiind în același timp la conducerea unor instituții de învățământ din oraș.

În schimb, prof. Dana Sticlaru este propunerea organizației PSD Onești pentru un post de deputat în Parlamentul României, la alegerile din 6 decembrie.

Este o onoare și în același timp o responsabilitate faptul că am fost nominalizată de Organizația PSD Onești pentru un post pe lista parlamentarilor Județului Bacău.

Educația a fost și este o prioritate pentru Partidul Social Democrat. În Onești, ca de altfel în tot județul Bacău, avem cadre didactice foarte bine pregătite și elevi dornici să învețe. Școala trebuie adaptată, în sistemul de învățământ este nevoie de investiții, astfel încât fiecare elev, student să-și poată atinge potențialul la maximum.

Partidul Social Democrat  este singurul partid aproape de oameni, de profesori, elevi și părinții acestora. Le doresc succes tuturor colegilor și am încredere că oneștenii și toți băcăuanii vor alege înțelept pe data de 6 decembrie, a declarat Dana Sticlaru.

Secretari executivi ai organizației PSD Onești sunt Ionuț Turturică, Bogdan Vasiloiu, Corina Alexe și Gabriela Țîru, Alin Bunghez este președintele Organizației de Tineret, Mihaela Mihalea conduce Organizația Femeilor Social Democrate Onești, iar Ion Paris deține funcția de președinte al Organizației de Seniori PSD Onești.

La alegerile din 27 septembrie, PSD Onești a pierdut funcția de primar, iar din opt consilieri, cât a avut în legislatura 20016-2020, a rămas cu numai 6 mandate pentru legislatura 2020-2024. (foto: arhivă)