Noul viceprimar al municipiului Onești este Adrian Jilcu, de la PMP, care a obținut 11 din voturile consilierilor, în condițiile în care celelalte două propuneri (Alexandru Agapi – PSD și Elena Pașcu Apăvăloaie – PNL) au strâns abia 10 voturi împreună.

Cum PMP are 8 consilieri, rezultă că Adrian Jilcu a obținut restul de trei voturi necesare pentru a fi “uns” viceprimar din partea reprezentanților altor formațiuni politice din CL decât cea a cărei propunere a fost. Dacă consilierii PSD și PNL și-au votat propriile propuneri – Alexandru Agapi, respectiv Elena Pașcu Apăvăloaie, rezultă că balanța a fost înclinată decisiv de voturile consilierilor USR-PLUS.

După ce propunerea PNL pentru funcția de viceprimar – Elena Pașcu Apăvăloaie – nu a primit decât 4 voturi (ale consilierilor liberali), fostul consilier Gheorghe Ene, care s-a retras de pe scena politică în vara acestui an, a deplâns situația în care s-ar afla astăzi organizația liberală locală.

Într-o postare pe Facebook, fostul consilier liberal Gheorghe Ene a sancționat, la nivel declarativ, conducerea de astăzi a PNL Onești: “Ce s-a întâmplat azi (n.r. – joi, 19 noiembrie) în Consiliul Local mi-a provocat la început furie, apoi resemnare și la sfârșit o jenă imensă.

Cred că cei care conduc acum PNL Onești ar trebui să răspundă la niște întrebări:

  • a fost o candidatură pentru că așa a vrut conducerea județeană, dar pe care nici candidatul la funcția de viceprimar nu și-a dorit-o?
  • nu a fost candidatul potrivit, care să unească în jurul său voturile necesare?
  • PNL Onești a ajuns atât de impotent încât să nu poată negocia un post de viceprimar într-o conjunctură favorabilă? Orice ar fi a fost a fost jenant, umilitor pentru membrii acestui partid. Din păcate, acest oraș e foarte jos!”

Elena Pașcu Apăvăloaie, președintele organizației PNL Onești, candidatul liberalilor la funcția de primar la alegerile din urmă cu 2 luni și totodată propunerea acestora pentru postul de viceprimar, i-a răspuns lui Ene: “Stimate domnule Ene, vă pot răspunde cu toată franchețea: 1. A fost o candidatura asumată și dorită atât de filiala locală, cât și de Organizația județeană; 2. Candidatul a fost dorit de consilierii liberali, însă nu putea fi pe placul actualului primar; 3. Și da, cred că nu a existat determinarea necesară pentru a se negocia acest post de viceprimar.

Postura o găsiți umilitoare, însă nu e. Am dovedit că suntem 4 consilieri care se sprijină și susțin unii pe alții. Să vă reamintesc oare că, în 2016, când propunerea noastră pentru postul de viceprimar a fost Mihai Dumitru, am obținut 5 voturi de la 6 consilieri PNL prezenți??? Și acum e umilitor?” (foto: arhivă)