În Onești, cererea de locuințe este încă foarte mare, pe listele de așteptare pentru a obține o locuință ANL fiind zeci de persoane tinere dacă nu chiar sute, printre ele fiind unele care așteaptă de ani de zile să li se repartizeze o casă.

În acest context, este mai mult decât revoltător faptul că, în Onești, ar exista persoane care și-au subînchiriat locuințele ANL ce le-au fost repartizate de către administrația publică locală, în baza dosarului depus și a punctajului superior obținut la selecție.

Elena Pașcu-Apăvăloaie, consilier local din partea PNL, a dezvăluit acest aspect neplăcut în ședința Consiliului Local Onești, pe luna noiembrie. “Sunt mai multe sesizări, ar fi bine ca administrația publică să facă verificări. Nu e normal ca cineva să subînchirieze o locuință ANL, în vreme ce pe lista de așteptare sunt multe alte persoane ”, a spus aceasta.

Reprezentanții municipalității au declanșat o anchetă pentru a vedea dacă se confirmă această situație și dacă există locuințe în blocurile ANL care să adăpostească alte persoane decât titularii de drept ai contractului de închiriere.

Persoanei / persoanelor care va / vor fi depistate că și-a / și-au subînchiriat locuințele ANL primite de la stat li se va rezilia contractul de închiriere, ceea ce înseamnă că nu va / vor mai avea dreptul de a locui acolo.

O persoană care își închiriază locuința ANL, presupunând că aceasta cere cel puțin prețul pieței, obține un câștig frumușel numai din treaba asta.

În Onești sunt opt blocuri ANL, toate în zona de sus a orașului, iar în primăvara acestui an a început construcția unui nou ansamblu de locuințe destinate tinerilor, pe strada Libertății, care va avea 60 de unități locative (20 de garsoniere și 40 de apartamente cu două camere).