Colegiul Sportiv “Nadia Comăneci” Onești și Colegiul Tehnic “Petru Poni” Onești nu vor mai purta această titulatură, urmând să poarte denumirea de licee. Denumirea de “Colegiu” le-a fost revocată deoarece nu au îndeplinit unele condiții prevăzute în Ordinul Ministrului Educației 3732/2013, cu modificările și completările ulterioare.

În afara unităților de învățământ din Onești și-au mai pierdut titulatura de “Colegiu” pentru că nu au îndeplinit toate criteriile impuse alte cinci instituții similare din județ: Colegiul “Grigore Antipa” Bacău, care se va numi de-acum Liceul Tehnologic “Grigore Antipa”, Colegiul “Henri Coandă” Bacău, devenit acum Liceul Teoretic “Henri Coandă”, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”  Bacău, care s-a transformat în în Liceul Tehnologic “Anghel Saligny”, Colegiul Tehnic “Dumitru Mangeron” Bacău, devenit Liceul Tehnologic “Dumitru Mangeron” și Colegiul Tehnic “Ion Borcea” Buhuși, care se va numi Liceul Teoretic “Ion Borcea”.

În ceea ce privește noua denumire a unităților școlare din Onești care și-au pierdut titulatura de “Colegiul”, acestea s-au transformat în Liceul cu Program Sportiv (LPS) “Nadia Comăneci” (denumire pe care a mai purtat-o și în trecut) și Liceul Tehnologic “Petru Poni”.

O dată la cinci ani, unitățile de învățământ trebuie să înainteze inspectoratului școlar județean o fișă de evaluare din care să reiasă dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege pentru titlurile de “Colegiu Național” sau „Colegiu”.