Prefectul Liviu Miroșeanu a participat, ieri dimineață, la videoconferința susținută de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul căreia s-a dispus intensificarea activităților de verificare a respectării măsurilor de protecție împotriva răspândirii coronavirusului.

Misiunile de verificare sunt programate a se desfășura pentru un interval de două săptămâni și vor fi efectuate de comisii mixte cu minimum 3 angajați de la următoarele instituții: Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Bacău, Direcția de Sănătate Publică Județeană Bacău, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău, Agenția Teritorială A.R.R. Bacău, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău, Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu-Comisariatul Județean Bacău.

Activitatea acestor comisii va viza, în special, verificarea următoarelor obiective: zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, ștranduri și piscine, terase, hoteluri și mijloace de transport.

„Această decizie vine ca urmare a creșterii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 din ultima perioadă la nivelul întregii țări. Prin urmare, intenția noastră nu este să-i sancționăm pe cetățeni, ci să-i ajutăm să înțeleagă că pericolul infectării cu coronavirus nu a trecut. Am dispus ca accentul acestor misiuni să cadă pe latura de prevenție, de descurajare a încălcării măsurilor de siguranță și nu pe sancționare. În același timp, am stabilit foarte clar că nu se va tolera nicio abatere, mai ales când vorbim despre de o atitudine de desconsiderare totală a normele legale în vigoare”, a ținut să precizeze prefectul Liviu Miroșeanu.