În urma acţiunii de ieri, 11 aprilie a.c., desfăşurată pe lacul de acumulare Galbeni, în dreptul localității Nicolae Bălcescu, în jurul orei 13.25, jandarmii băcăuani au surprins în flagrant un bărbat care pescuia cu ajutorul unor lansete, în perioada de prohibiție.

De asemenea, în jurul orei 15.00, jandarmii au depistat în Piaţa Sud din municipiul Bacău, doi bărbaţi în timp ce ofereau spre comercializare cantitatea de 44 kg. peşte, de diferite specii, fără să dețină documente de provenienţă, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău.

În cauză jandarmii au întocmit pe numele făptuitorilor dosare cu acte de constatare sub aspectul comiterii unor fapte susceptibile infracţiunilor de pescuit în perioada de prohibiţie, comercializarea fără documente legale a peştelui, conform O.U.G 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.
Dosarul a fost înaintat organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale.
“Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău va acţiona şi în perioada următoare, pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul și acvacultura.
Reamintim celor care au ca pasiune pescuitul sportiv că în perioada 11.04.2019- 09.06.2019 sunt instituite măsuri de prohibiţie pentru pescuit (atât comercial cât şi sportiv)”,
se arată în comunicatul de presă al jandarmilor băcăuani. (foto: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău)