Primăria Oneşti a încheiat anul 2022 cu un excedent financiar de 23 de milioane de lei, iar o parte importantă din această sumă va fi folosită pentru realizarea lucrărilor de racordare la rețeaua de gaze naturale a cartierelor Borzești, Belci și Slobozia, a anunțat primarul Laurențiu Neghină.

Primarul Neghină a mai menționat totodată că banii din excedentul bugetar vor avea o direcție clară – investițiile – nicidecum pentru a acoperi cheltuielile curente ale instituției pe care o conduce.

„Vești bune pentru locuitorii cartierelor Slobozia, Belci și Borzești! În cadrul ședinței de Consiliul Local de vineri, 13 ianuarie, când s-a aprobat modul de utilizare a excedentului bugetar pentru anul 2023, am prezentat forma în care vor fi utilizați acești bani.

Pe lângă cofinanțarea multiplelor proiecte europene realizate în Onești, 7.000.000 de lei din excedentul de 23.000.000 de lei vor fi direcționați pentru realizarea lucrării de introducere gaze naturale în cele trei cartiere mai sus menționate.

Anul bugetar 2022 a fost încheiat cu un excedent de 13.000.000 lei, din care 2.000.000 lei – rambursare anticipată pentru celebru credit contractat in urmă cu 20 de ani pentru construirea centralelor de cartier (o investiție moartă din faza de proiectare), iar diferența direcționată spre capitolul Dezvoltare.

Pentru cei care se întreabă de ce avem de ce avem excedent bugetar, răspunsul este clar: pentru că am fost chibzuiți și am făcut economii. La cheltuit toți sunt pricepuți, cu economiile este mai complicat!

Fiecare leu economisit ce se regăsește in excedentul bugetar va ajuta la dezvoltarea și înfrumusețarea orasului nostru.

Banii din excedentul bugetar pot fi cheltuiți doar pentru investiții, sub nicio formă pe cheltuieli curente”, a precizat Neghină, într-o postare pe Facebook.