Conducerea Spitalului Județean de Urgenţă Bacău a contestat în instanţă procesul verbal prin care mai mulţi angajaţi au fost amendaţi de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău pentru că nu au anunţat instituţia cu privire la un pacient suspect de coronavirus. Un medic a fost amendat cu 20.000 de lei, iar un asistent medical şi un infirmier au primit amenzi de câte 2.000 de lei. Toţi au participat la consultul şi investigaţiile medicale ale unui pacient suspect de coronavirus, scrie ziarulevenimentul.ro.

„Conducerea SJU Bacău reaminteşte că procesul verbal de contravenţie prin care s-a stabilit o amendă de 20.000 lei medicului curant şi câte 2000 de lei celorlalţi doi salariaţi, a fost făcut abuziv de către o echipă a DSP Bacău care a acuzat faptul că DSP nu a fost informată imediat despre existenţa cazului şi că presa a aflat prima despre acest lucru.

Informarea s-a făcut imediat cum medicii au avut suficiente date ca să pună diagnosticul de suspiciune de coronavirus şi că salariaţii UPU nu intră în competiţie cu mass media cu privire la exclusivitatea ştirilor”, a transmis conducerea spitalului.

Șapte medici de la UPU Bacău și-au scris demisiile după ce colegul lor a fost amendat, dar și le-au retras ulterior.

Cum a motivate DSP Bacău amenzile aplicate în acest caz – AICI.