Informația momentului pune accent pe flexibilitatea programului de lucru, deoarece angajații care vor munci după noile scheme propuse de specialiști își vor putea adapta zilele de muncă în funcție de programul personal, arată o analiză BBC, notează capital.ro.

Programul de lucru ar putea suferi modificări drastice, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Dacă, pe de-o parte, unele companii sunt nerăbdătoare să-i readucă pe angajați în birouri, de cealaltă parte, aceștia din urmă tind să își dorească un program de lucru hibrid, în care să combine prezența la birou cu munca de la distanță, arată BBC într-o analiză.

Dacă angajații și companiile vor cădea de acord asupra unor schimbări în acest sens, piața muncii va arăta total diferit față de acum un an.

Trei zile la birou, două zile la distanță și două zile libere. Aceasta este explicația pentru noua structură de lucru 3-2-2, venită din partea cadrelor universitare Lauren C Howe, Ashley Whillans și Jochen I Menges.

Formula pune accent pe flexibilitate, deoarece angajații își pot adapta zilele de muncă în funcție de programul personal.

“Angajații au apreciat flexibilitatea experimentată în timpul pandemiei și doresc mai mult în viitor. Adoptarea acestor principii de flexibilitate va veni din partea companiilor care iau în considerare factori precum riscurile de siguranță în fața Covid, preferințele angajaților și tipurile de activități”, spune Ashley Whillans, profesor la Harvard Business School.

Whillans adaugă că modelul 3-2-2 ar arăta diferit între diferite organizații – mai ales în cadrul companiilor mai mari în care coordonarea personală a mai multor angajați în același timp ar putea fi mai complicată.

“Fiecare companii are propria abordare, dar ideea generală este să ne gândim când să încurajăm angajații să vină la birou versus să rămână acasă pentru a facilita echilibrul dintre viața profesională și viața personală și pentru a crește interacțiunile sociale creative și informale între angajați”, spune ea.

Relația angajat-productivitate a evoluat într-un mod neașteptat pe perioada pandemiei: mulți au constatat că, în timp ce au lucrat la distanță, au fost mai eficienți, fără a avea nevoie de cinci zile de muncă pentru a-și îndeplini sarcinile, fiind readusă în discuție și problematica săptămânii de lucru de 4 zile.

De altfel, un sondaj realizat de site-ul american de locuri de muncă FlexJobs a arătat că 51% dintre respondenți au declarat că sunt mai productivi acasă, inclusiv părinți care lucrează la domiciliu.

O asemenea concluzie este pusă pe seama unei concentrări mai bune, în lipsa agitației de birou. O altă explicație ar fi însă că nu sunt atât de multe sarcini de îndeplinit care să necesite cinci zile de muncă. (foto: imagine ilustrativă)