Viorel Săndulache, un șofer băcăuan de TIR care, distras de telefonul mobil, a ucis o tânără de 21 de ani, pe o autostradă din Anglia, a fost condamnat, ieri, la 9 ani închisoare de Curtea Maidstone Crown, relatează observator.tv.

Camionul, la volanul căruia se afla băcăuanul în vârstă de 26 de ani, a spulberat din spate maşina condusă de Abigail Harvey, după ce şoferul nu a observat că şoferiţa încetinise pentru a ieşi de pe autostradă, mai scrie sursa citată.

În cadrul anchetei, s-a demonstrat faptul că în momentul în care a intrat cu TIR-ul în spatele mașinii Audi A1 condusă de victimă, șoferul băcăuan viziona un videoclip pe telefonul mobil, o emisiune TV.

De altfel, imaginile din interiorul cabinei camionului au arătat clar că șoferul român se uita la telefonul mobil în momentul producerii tragediei.

“Săndulache a prezentat un mod şocant de şofat, care a condus la coliziune, iar decizia sa de a viziona o emisiune de televiziune la volan a ucis în cele din urmă o femeie nevinovată. Nu există nicio scuză pentru decizia pe care a luat-o, să nege infracţiunea, forțând familia victimei să treacă printr-un proces care i-a făcut pe toţi să retrăiască trauma pierderii unui membru al familiei. Sperăm doar că şi alți șoferi ar putea învăța din lecția acestui caz, astfel încât o altă viață să nu fie pierdută inutil”, a precizat David Jeeves, ofițerul de investigație al poliției Kent pentru acest caz, conform observator.tv.

Accidentul s-a petrecut în noiembrie 2017, iar tânăra, rănită grav, a murit trei zile mai târziu, la spital.