Poliţiştii din Buhuşi, împreună cu cei de investigaţii criminale, de acţiuni speciale şi criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au efectuat 6 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de lovire sau alte violenţe, violare de domiciliu, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

La data de 24 mai a.c., poliţiştii au efectuat şase percheziţii domiciliare pe raza localităţii Buhuşi, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, violare de domiciliu, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea confiscării mai multe bunuri susceptibile ca fiind provenite din săvârşirea acestor infracţiuni, respectiv spray-uri lacrimogene, bâte din lemn, un topor şi un cuţit.

Cei nouă bănuiţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că la data de 04 mai a.c., în jurul orei 22.00, cei nouă bănuiţi ar fi pătruns fără drept în curtea locuinţei unei femei de 44 de ani, din Buhuşi, unde pe fondul unui conflict anterior, ar fi provocat distrugeri cu obiecte contondente, tulburând ordinea şi liniştea publică.

Totodată, la data de 16 mai a.c., trei dintre bănuiţi ar fi revenit la acelaşi domiciliu, unde ar fi agresat un bărbat de 45 de ani, din localitate.

Faţă de patru dintre bănuiţi s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buhuşi cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău