Culmea Crăciunului la Lugoj! Bradul de sărbători a fost confiscat de polițiști, după ce transportatorul nu a putut să prezinte avizul de însoțire a materialului lemnos, așa cum prevede legea. În plus, cei care au transportat bradul până în piața unde a fost amplasat au fost amendați pentru că au zgâriat mașinile cu crengile, scrie observator.tv.

Bradul, din specia Douglas și înalt de 15 metri, a fost adus în oraș în urmă cu 10 zile, fiind târât la propriu pe o distanță de trei kilometri, până în piața centrală din Lugoj, în drumul său acesta zgâriind și cinci mașini.

“A zgâriat cinci maşini în drumul său şi aşa a ajuns în atenţia poliţiei, care a aflat că transportul nu are toate avizele necesare. Pentru că lipsea avizul, bradul a fost confiscat de poliţişti. Dar pentru că nu încăpea… în secţie, a fost chemat Ocolul Silvic să îl ridice, care, în mod normal, trebuia să-l taie în bucăţi şi să vândă lemnul”, mai scrie sursa citată.

Bradul a rămas totuși pe poziție. “Le-a confiscat (n.r. – polițiștii) materialul lemnos, ni l-a dat nouă în custodie, iar noi neavând unde să punem un Douglas aşa frumos şi mare l-am predat primăriei cu acte în regulă”, a explicat situația Mircea Ungureanu, şeful Ocolului Silvic Lugoj.

Și așa spiritul sărbătorilor a învins, iar lugojenii vor putea să se bucure de bradul lor, care nu va mai ajunge lemn de foc înainte de sosirea lui Moș Crăciun.