Mădălina, o adolescentă în vârstă de 16 ani, din satul Orășa, comuna Livezi, elevă în clasa a 10-a la un liceu din Onești, se zbate între viață și moarte după ce a făcut un gest nesăbuit, în urmă cu două zile, în timp ce se afla în vizită la o prietenă, pe nume Roxana, care stătea la câteva case depărtare de locuința sa: a turnat gaz în sobă ca să întețească focul și a provocat o explozie.

Focul din sobă a izbucnit cu putere și i-a cuprins instantaneu hainele Mădălinei, care a suferit arsuri pe 90 la sută din suprafața corpului și a fost transportată, cu o ambulanță SMURD, în stare gravă, la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

Medicii băcăuani au constatat că fata are arsuri de gradul 2,3 și 4 pe 90 la sută din suprafața corpului, inclusiv la nivelul căilor aeriene și au dispus transferul acesteia, în regim de urgență, la Spitalul Clinic de Urgență “Grigore Alexandrescu”, din București.

Părinții Mădălinei doresc ca fata lor să fie transferată la un spital din străinătate.

Roxana a mărturisit că după ce tatăl său a făcut focul, prietena sa ar fi plecat câteva momente din camera ei, iar dintr-o dată s-a auzit o bubuitură imensă. În acel moment, Roxana a ieșit din cameră și a găsit-o pe Mădălina cu hainele arse, dar conștientă. Un vecin a fost cel care a scos-o pe adolescenta arsă din casă, cu hainele și părul arse aproape în totalitate.

Din câte se pare, Mădălina ar fi încercat să toarne gaz pe foc, pentru a-l înteți, moment în care flăcările au izbucnit cu putere în afara sobei.

Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale fetei care este elevă în clasa a 10-a la un liceu din Onești.