Un copil de un an și 9 luni, din Moinești, a fost depistat cu coronavirus, fiind primul caz de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 din județul Bacău. Copilul a fost transportat ieri, cu izoleta, la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, împreună cu mama sa.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a anunțat, sâmbătă, că mama micuțului din Moinești, diagnosticat cu coronavirus în cursul zilei de vineri, dorește să stea în izolare alături de copil.

“Vom face în așa fel încât, sigur mama trebuie să stea cu el, pe cât posibil să asigurăm protecția mamei. Probabil că vom gândi o astfel de zonă în care, în afară de materialele de protecție și anume acele măști cu filtru hepa, să putem să asigurăm, pe cât posibil, protecția mamei”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul spitalului din Iași.

Copilul din Moinești depistat cu coronavirus va primi același tratament ca un adult.

În acest moment, colegii noştri desfăşoară ancheta epidemiologică şi recoltează probe de la ceilalţi 3 contacţi ce erau izolaţi la domiciliu şi monitorizaţi de DSP Bacău.

La ora actuală, la nivelul judeţului Bacău, 681 persoane sunt monitorizate la domiciliu de către reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică Bacău, iar numărul persoanelor aflate în carantină în spaţiile special amenajate este de 77”, se arată într-un comunicat al DSP Bacău.