UPDATE – 20.03: Informare DelGaz Grid, ora 18:00: au fost alimentați integral consumatorii cu energie electrică afectați.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Din cauza ploilor torențiale și a vântului puternic, mai multe localități sunt încă fără curent electric. Potrivit informărilor ISU Bacău și a DelGaz Grid, la ora 06:00 sunt 4 localități afectate total (Luizi Calugăra , Măgura, Barați și Mărgineni), nu mai puțin de 5.294 de gospodării fiind nealimentate cu energie electrică, după ce o linie electrică și 42 de posturi de transformare au cedat. 6 echipe de la DelGaz Grid acționează la această oră pentru identificare, izolarea defecțiunilor și reluarea alimentării cu energie electrică.

În multe localități din județ apele revărsate au făcut prăpăd. S-au produs viituri și inundații în mai multe localități din județ.

Misiunile de înlăturare a efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice s-au desfășurat neîncetat azi-noapte, pompierii de la ISU Bacău intervenind în zonele afectate atât pentru evacuarea apei acumulate din zeci de curți, cât și pentru a facilita scurgerea apei din gospodării, prin acţiuni de decolmatare a şanţurilor, rigolelor şi podeţelor.

VEZI VIDEO AICI cu viitura din localitatea Măgura.

Vom reveni cu detalii.