UPDATE – 23.03: La ora 22.00, conform informării DelGaz Grid, 6.148 de gospodării din 7 localități (Luizi Călugăra, Măgura, Barați și Mărgineni – afectate total, Bijghir, Săucești, Șerbești – afectate parțial), au rămas fără curent electric. 115 posturi de transformare sunt nealimentate, iar 6 echipe de la DelGaz Grid acționează pentru remedierea situației.

UPDATE – 21.31: „Jale, cât de mult a plouat la Bacău! Nu vedeai să mergi cu mașina. Eram prin serpentine, în viața mea n-am văzut să plouă așa. Abia vedeai la câțiva metri în față. În Bacău, era o pasarelă blocată de apă”, ne-a declarat un cititor UNU pe Trotuș.

Altfel, pentru înlăturarea efectelor negative cauzate de ploile abundente, au fost mobilizați nu mai puțin de 63 de pompieri, care acționează cu 9 autospeciale și 12 motopompe.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din localitățile Valea Budului, Trebeș, Măgura și Hemeiuș, în urma ploilor torențiale căzute în ultimele ore, informează purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, mr. Andrei Grecu.

Pentru că intervențiile sunt în plină desfășurare, nu se cunoaște încă numărul gospodăriilor afectate.

Doar că pericolul nu a trecut, în condițiile în care CODUL PORTOCALIU de precipitații abundente, grindină și vijelii este încă în vigoare.

“Situația este dinamică, vom reveni cu informații când vom avea toate detaliile din teritoriu. Codul portocaliu este în vigoare până la ora 21.30”, a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

În municipiul Bacău, mai multe străzi au fost inundate în urma unei ploi torențiale, iar vijelia a rupt un copac pe strada Republicii, unde s-a intervenit pentru degajarea acestuia. (foto: facebook.com/Anca Furdui)