UPDATE – ISU Vrancea a transmis concluziile finale în urma exploziei de la Călimăneşti. ”În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că a fost o explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale şi apariţiei scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe şantierul autostrăzii A7”, au arătat reprezentanţii ISU Vrancea.

CITEȘTE ȘI: Magistrala afectată de EXPLOZIA URIAȘĂ este ONEȘTI – Șendreni, iar momentul EXPLOZIEI a fost FILMAT: s-a văzut de la 30 km! VEZI VIDEO AICI!

ȘTIREA INIȚIALĂ

Patru muncitori au murit, iar alți cinci au fost răniți, după ce o conductă magistrală de gaze a fost lovită, joi, la primele ore ale dimineții, pe șantierul Autostrăzii Moldovei A7, între Focșani și Adjud. Explozia a fost urmată de un incendiu, stins de pompieri.

Accidentul s-a produs la ora 1.30, când, cel mai probabil, un utilaj (vizibil în imaginile transmise de pompieri) a lovit magistrala de gaze, iar aceasta a explodat. Aparent, lucrările se desfășoară în trei schimburi, inclusiv noaptea. Șantierul se află pe câmp, pe raza localității Călimănești, departe de aceasta, dar destul de aproape de DN2. De altfel, traficul pe drumul național a fost oprit pentru o oră, iar apoi s-a circulat restricționat, scrie biziday.ro.

La nivelul județului Vrancea a fost activat Planul Roșu. Pompierii au stins incendiul după aproximativ trei ore, dar la fața locului au fost găsite trupurile carbonizate a patru persoane. Alte cinci persoane, rănite, au fost aduse la Adjud, iar pentru două dintre ele s-a solicitat transferul cu elicopterul. Au fost aduse la București, cu arsuri pe 60%, respectiv 40%, din suprafața corpului.
Planul Roșu a fost dezactivat în jurul orei 3.30, dar pompierii continuă să răcească conducta și utilajele arse. (foto: ISU Vrancea)