Un bărbat căutat de autoritățile franceze pentru mai multe infracțiuni a ajuns în Penitenciarul Bacău după ce a comis două infracțiuni și la un club din Onești.

„La data de 19 septembrie a.c., bărbatul de 42 de ani, din municipiul Moinești, a fost încarcerat de polițiști la Penitenciarul Bacău, întrucât poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Onești.

Cel în cauză a fost condamnat la o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și port ilegal de obiecte periculoase.

Din probatoriul administrat de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău-Serviciul de Investigații Criminale s-a reținut faptul că, la data de 03 septembrie 2022, în timp ce se afla în fața unui club din municipiul Onești, bărbatul de 42 de ani a fost implicat într-o altercație cu un tânăr de 29 de ani, din Comănești, căruia i-a provocat leziuni cu un obiect contondent, tulburând totodată, ordinea și liniștea publică”, a transmis IPJ Bacău.

Potrivit anchetatorilor, pe numele bărbatului încarcerat există și un mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Franța, prin care s-a solicitat arestarea acestuia, în vederea predării, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune realizată în bandă organizată, realizarea de operațiuni de jocuri de noroc interzise, spălare de bani, corupție activă în bandă organizată și pasivă comisă în bandă organizată. (foto: imagine ilustrativă)