UPDATE – 14.43: „Activitățile de verificare a apelului anonim s-au încheiat. Sesizarea nu s-a confirmat. Traficul a fost reluat”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Judecătoria Bacău a fost ţinta unei ameninţări cu bombă! Numeroase persoane acre se aflau în clădire la ora la care s-a primit apelul la 112, printre care judecători, procurori, grefieri, dar şi oameni veniţi să-şi caute dreptatea în instanţă, au fost evacuaţi de urgenţă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, insp. pr. Cătălina Crețu: „Astăzi, în jurul orei 10.50, un bărbat a anunțat printr-un apel 112 că la Judecătoria  Bacău ar fi amplasat un dispozitiv exploziv.

La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție pentru a verifica situația de fapt. S-au luat toate măsurile de siguranță pentru protecția cetățenilor. A fost izolată zona, au fost evacuate toate persoanele din clădire.

Polițiștii pirotehniști efectuează în acest moment controlul tehnic în zona vizată. Traficul rutier este blocat de la intersecția străzilor Oituz cu Energiei până la intersecția străzilor Mihail Kogălniceanu și Războieni.” (foto: captură video radioeasy.ro)