UPDATE – 14.43: „Activitățile de verificare a apelului anonim s-au încheiat. Sesizarea nu s-a confirmat. Traficul a fost reluat”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

UPDATE – 12.09: Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, insp. pr. Cătălina Crețu: „Astăzi, în jurul orei 10.50, un bărbat a anunțat printr-un apel 112 că la Judecătoria Bacău ar fi amplasat un dispozitiv exploziv.

La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție pentru a verifica situația de fapt. S-au luat toate măsurile de siguranță pentru protecția cetățenilor. A fost izolată zona, au fost evacuate toate persoanele din clădire.

Polițiștii pirotehniști efectuează în acest moment controlul tehnic în zona vizată. Traficul rutier este blocat de la intersecția străzilor Oituz cu Energiei până la intersecția străzilor Mihail kogălniceanu și Războieni.”

ŞTIREA INIŢIALĂ

Judecătoria Bacău a devenit ținta unei amenințări cu bombă, în această dimineață, după cum relatează jurnaliștii de la radioeasy.ro.

Forțele de intervenție au blocat accesul cetățenilor pe străzile din zona Judecătoriei Bacău.

S-a sunat și la 112, dar nu se știe momentan despre ce este vorba și dacă este o amenințare reală sau doar o alarmă falsă.

Jurnaliștii radioeasy.ro prezenți la fața locului relatează că personalul Judecătoriei Bacău ar fi fost evacuat. Judecători, procurori, grefieri, dar şi oameni veniţi să-şi caute dreptatea în instanţă, ar fi fost evacuaţi de urgenţă.

Alerta s-a dat la ora 11.00, când o persoană necunoscută a sunat la 112 și a anunțat că în clădirea în care funcționează atât Judecătoria cât și Tribunalul Bacău ar fi fost plasat un pachet în care s-ar afla o bombă.

La fața locului sunt dislocate numeroase trupe speciale, geniști, jandarmi, pompieri, poliție, ambulanțe medicale. (foto: captură video radioeasy.ro)

Știre în curs de actualizare.