Industria muzicală românească este începând de astăzi mai săracă. Leo Iorga, legendarul vocalist al trupei rock Compact, a murit la vârsta de 54 de ani, după ce cancerul de care suferea i-a recidivat.  

„Acum 5 minute, colegul meu de trupă LEO IORGA a plecat spre o lume mai bună…DUMNEZEU SĂ-L IERTE. Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna”, a scris, pe Facebook, compozitorul Adrian Ordean.

Leo Iorga a învins cancerul depistat în 2011, dar boala a recidivat. La începutul anului a fost anuțat de medici că are o tumoră în stadiul 3-4 la singurul plămân rămas.

În ciuda greutății bolii de care suferea, Leo Iorga a susținut pe 20 septembrie un concert fabulos, la Arenele Romane, urcând pe scenă în scaunul cu rotile în care fusese condamnat de ultima operație.

“După ani și ani mă voi întoarce/ După ani și ani sigur voi veni/ După ani și ani vom fi împreună din nou/ Primul nostru gând ne va regăsi plângând”, a cântat artistul un celebru refren, alături de fanii săi, într-o atmosferă plină de emoție.